De natuur op Schiermonnikoog is overweldigend, imposant en weldadig. En dankzij de uitstekende fiets- en wandelpaden is al dit fraais zeer goed toegankelijk.

Natuur op Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog heeft de natuur vrij spel. De elementen hebben het landschap volledig in de houdgreep. Een fiets- of wandeltocht door al dit fraais zal u nooit vervelen! Overal om u heen ziet u het ongetemde karakter van dit dynamische natuurgebied. Doordat op Schiermonnikoog maar weinig gebieden zijn afgesloten, is er voldoende te beleven en is elke dag een nieuw avontuur.

Bij bossen, duinen, stranden en het wad horen ook specifieke planten en dieren. Zo maken elk jaar ruim een half miljoen trekvogels een tussenstop op Schiermonnikoog. Ongeveer 120 vogelsoorten broeden hier, en bijzondere soorten als de lepelaar, de zilverreiger en de blauwe kiekendief kunnen hier gespot worden.

In de duingebieden vindt u, naast helmgras, ook prachtige bloemenvelden met Orchideeën en Parnassia. En een deel van het strand is de laatste jaren veranderd in een groen tapijt met planten als Geelhartje, Rode ogentroost en Zulte.

Strandresort Schier staat in een prachtig duingebied, dus begint de natuur letterlijk direct voor uw deur!

In de omgeving: 0km

Meer In de omgeving

Openlucht zwembad De Dunatter

Zwembad De Dúnatter is onlangs geheel vernieuwd. Dit openbare buitenzwembad biedt plezier voor iedereen en ligt op een steenworp afstand van Strandresort Schier.

Het dorp 'Schiermonnikoog'

Gezellig, knus en toch is er alles te vinden wat uw vakantie compleet maakt: het dorp Schiermonnikoog heeft karakter.

Het eiland

Schiermonnikoog is dichtbij, en goed te bereiken. Eenmaal op het eiland kunt u genieten van alle rust en ruimte!