Wat is er voor u te doen?

U kunt Schiermonnikoog op allerlei verschillende manieren ontdekken. Het Bezoekerscentrum is een goed startpunt. Hier vindt u veel informatie over het eiland, en u kunt er terecht met al uw vragen. Ook vindt u er permanente en tijdelijke exposities die meer vertellen over de cultuur en natuur van Schiermonnikoog.

Heeft u ooit wel eens een dansende kokkel gezien? Of een vleesetende plant? Zou u weleens willen strandjutten, of vogels willen spotten? Of misschien gaat uw voorkeur uit naar een huifkartocht, een dorpswandeling onder leiding van een gids, een wadexcursie, schilderslessen of een tocht met de Balgexpres. Het hele jaar door kunt u mee op pad om allerlei avonturen te beleven. Deze en andere excursies kunt u boeken bij het Bezoekerscentrum.

Uiteraard kunt u er ook terecht voor informatie over wandel- en fietsroutes, zijn er nuttige folders verkrijgbaar en kunt u er zelfs laarzen en verrekijkers huren!

 

 
 

Een kleine greep uit de activiteiten van Schiermonnikoog

De kunst van Sjain!

Kunstvereniging Sjain organiseert in de eerste 3 weken van september 2018 een kunstfestival op Schiermonnikoog met als thema “D E Z E E”. Het festival start op zaterdag 1 september 2018 en zal die avond officieel worden geopend met een bijzonder concert.

Kamer muziek festival

De aankomende editie biedt de onvolprezen masterclass van mezzosopraan Jard van Nes, en er worden dagelijks muziekdocumentaires vertoond en maken boswachters van Natuurmonumenten u wegwijs in de Schierse natuur.

November wandelmaand

Met de slogan ‘Met warme jas en stevige wandelschoenen aan begint het uitwaaien pas echt!’ presenteert Nationaal Park Schiermonnikoog zichzelf als wandeleiland; het eiland heeft november uitgeroepen tot Wandelmaand.

Devils Trail

De Devil’s trail is een serie van uitdagende tochten door een aantal van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Natuurlijk is er ook een trail op Schiermonnikoog.

Midwinter festival

In december 2018 vindt voor de tiende maal het Midwinterfestival plaats. Een tweejaarlijks festival waarbij menig eilander en ondernemer zijn huiskamer openstelt voor artiesten die over 'hun' eiland zingen en verhalen vertellen.